Smanjite stres i sagorijevanje na poslu

Smanjite razinu stresa i sagorijevanja na poslu kod menadžera ili zaposlenika za 20 do 30 posto u roku od samo tri mjeseca uz posebne uvjete suradnje i naše bezuvjetno jamstvo zadovoljstva!

Kliknite OVDJE za preuzimanje prezentacije u PDF-u…

Stres povezan s poslom drugi je najčešći zdravstveni problem u Europi povezan s poslom. 50 do 60 posto svih izgubljenih radnih dana može se pripisati stresu povezanim s poslom.


Europska agencija za zaštitu na radu


Jeste li zainteresirani za rješenje s kojim biste mogli smanjiti razinu stresa i sagorijevanja kod menadžera ili zaposlenika za 20 do 30 posto u roku od samo tri mjeseca, uz bezuvjetno jamstvo potpunog povrata novca ako do rezultata ne dođe?

Ako je Vaš odgovor pozitivan, imamo za Vas vrlo zanimljivu ponudu koja se odnosi na tvrtke ili organizacije različitih veličina…

Poštovani posjetitelju,

Ako ih prepustite slučaju, stres i sagorijevanje na poslu s vremenom se mogu pretvoriti u najveći trošak Vaše tvrtke ili organizacije. Smanjena produktivnost, demotivacija, česta odsustva s posla, bolovanja, rastresenost i razni “kreativni” konflikti samo su neki od faktora koji su direktna posljedica redovite izloženosti stresu na radnom mjestu.

U današnje doba više nije pitanje jesu li vaši zaposlenici pod stresom, jer svi znamo da jesu, već je pitanje što Vi konkretno poduzimate oko toga te imate li jasan plan i program za prevenciju prekomjernog stresa.

U sklopu LT Optimum treninga otvoreni smo za posebnu vrstu partnerske suradnje koja uključuje naše bezuvjetno jamstvo da ćemo menadžerima i zaposlenicima Vaše tvrtke ili organizacije (ili izdvojenoj grupi s kojom radimo) pomoći smanjiti razinu stresa i sagorijevanja na poslu za 20 do 30 posto u roku od tri mjeseca od početka naše suradnje.

Što uključuje partnerska suradnja?

Za razliku od naših standardnih treninga koje imamo u svojoj ponudi, partnerska suradnja odnosi sa na posebnu vrstu deala u kojem mi preuzimamo punu odgovornost za Vaše rezultate. U slučaju izostanka željenih rezultata bezuvjetno Vam vraćamo novac. U konkretnom slučaju radi se o smanjenju stresa i sagorijevanja na poslu za 20 do 30 posto u roku od tri mjeseca.

Naša rješenja temelje se na višegodišnjem iskustvu (od 2009.) u radu sa stotinama ljudi iz poslovnog sektora, a u sebi kombiniraju pristupe i metode poznate kao Mindfulness, NLP, emocionalna inteligencija i praktična neuroznanost.

Četiri razine djelovanja programa Iz stresa u produktivnost

(Treninzima se može obuhvatiti samo jedna razina ili više njih istodobno)

Razina #1 – Organizacijska struktura

Organizacijska kultura koja “guši” i demotivira voditelje i zaposlenike, sustavi koji sadrže zastarjela rješenja za pristup internim i eksternim izazovima, mnoštvo barijera u horizontalnoj ili vertikalnoj internoj komunikaciji, nepostojanje adekvatnih “protokola” za rješavanje nesuglasica prije negoli se one pretvore u konflikt te razni drugi organizacijski čimbenici česti su uzroci stresa na poslu. Već i male promjene na razini organizacijske strukture mogu dovesti do znatno veće produktivnosti te smanjenja raznih štetnih posljedica uzrokovanih stresom (bolovanja, konflikti, itd.).

Raznina #2 – Stil vodstva

Brojna istraživanja pokazuju kako većina zaposlenika kao glavni uzrok stresa na poslu vidi u odnosu sa svojim nadređenim. U praksi su zaista rijetki voditelji koji su upoznati sa tehnikama upravljanja stresom te imaju razumijevanja za to što najviše stvara stres i sagorijevanje kod zaposlenika.

Razina #3 – Emocionalni naboj na radnom mjestu

Mnoštvo zadataka i informacija, neprekidna dostupnost, velika neizvjesnost glede velikog broja bitnih “stavki”, nesporazumi s kolegama, suradnicima i nadređenima/podređenima i brojni drugi slični čimbenici postupno stvaraju snažan i kontinuirani emocionalni naboj u voditeljima ili zaposlenicima s kojim se oni ne znaju nositi. Takav naboj loše se odražava na njihovu motivaciju, postaju skloni konfliktima i loše utječe na njihovu produktivnost. Izuzev navedenog, bez poznavanja konkretnih metoda upravljanja emocionalnim nabojem, veliki dio kadrovskog potencijala uzalud se rasipa.

Razina #4 – Privatni problemi koji se “donose” na posao

Iako postoji nepisano pravilo kako privatne probleme treba staviti “po strani” i njima se baviti u vrijeme izvan posla, činjenica je da praksa pokazuje kako to baš i nije tako jesnostavno. U većini slučajeva ni voditelji, a niti zaposlenici nisu upoznati s konkretnim metodama koje će im omogućiti da to zaista i postignu. Znati kako u svojoj glavi odvojiti situaciju na poslu u odnosu na situaciju u privatnom životu, a bez da se stvari guše ili potiskuju prepostavlja poznavanje pojedine vještine koja vam to može omogućiti.

Investicija ili trošak?

Investicija u kontinuirano ulaganje u preveniranje stresa i sagorijevanja na poslu cjenovno je (i vremenski) do deset puta niža u odnosu na trošak uzrokovan stresom i sagorijevanjem na poslu (bolovanja, odsustva, konflikti, nedostatak motivacije, itd.).

Želite li saznati više detalja o ovoj ponudi, našem pristupu te metodama koje koristimo za mjerenje napredovanja ili općenito o načinu funkcioniranja programa Iz stresa u produktivnost, molimo ispunite obrazac u nastavku i pošaljite nam svoj upit.

Kontakt

S poštovanjem,

Tomislav Tomić (autor programa Iz stresa u produktivnost)

S vama od 2009.

P.S. Kliknite OVDJE za preuzimanje prezentacije u PDF-u…