Učinkovito upravljanje stresom (In-House)

 

Praktična, učinkovita i održiva rješenja i strategije za smanjenje stresa i sagorijevanja na poslu!

 

(In-House “Tailor Made” trening)

 

***

Stres i pritisak postali su naši redoviti pratioci u svakodnevnom poslovanju. Nažalost, oni ne samo da loše utječu na našu učinkovitost, produktivnost i općenito komunikaciju na poslu već predstavljaju ogroman problem za naše mentalno i fizičko zdravlje.

Pretrpanost informacijama, nerealistični rokovi i očekivanja, stalna dostupnost, tržišna nepredvidivost i nedostatak kontrole i brojni drugi čimbenici s kojima se susrećemo u svakodnevnom poslovanju stvorili su nužnu potrebu za rješenjima koja mogu osigurati optimalnu razinu učinkovitosti i produktivnosti unatoč svakodnevnom stresu i pritisku.

Kao odgovor na navedene izazove, a uzimajući u obzir naše prethodno iskustvo sa brojnim klijentima iz poslovnog sektora, osmislili smo In-House trening pod nazivom Učinkovito upravljanje stresom.

 

Kome je namijenjen trening:

 

Trening je namijenjen tvrtkama i organizacijama koje svoje menadžere, zaposlenike ili članove žele upoznati sa praktičnim, učinkovitim i održivim rješenja za smanjenje stresa i sagorijevanja na poslu.

Temelji na pristupu koji u sebi integrira mentalnu vještinu poznatu kao “mindfulness” te najnovija istraživanja na području neuroznanosti vezano za stres i sagorijevanje na poslu.

 

 

Ciljevi treninga:

 

  • Istražiti što je to uopće stres, kako nastaje, odakle proizlazi, koja je njegova svrha i uloga u našem životu i na poslu
  • Istražiti specifične uzroke stresa i pritiska vezano za tim, tvrtku ili organizaciju čiji članovi sudjeluju na treningu
  • Upoznati vas s perspektivom koja može potpuno promijeniti vaš odnos prema stresu i pomoći vam da na stres gledate kao na vrlo pouzdanog poslovnog savjetnika koji će povisiti vašu razinu produktivnosti i učinkovitosti
  • Pomoći vam osvijestiti vaše osobne obrasce razmišljanja i djelovanja koji vam najčešće uzrokuju stres i pritisak na poslu
  • Upoznati vas sa učinkovitim načinima postavljanja ciljeva i planiranja vremena koji će definitivno smanjiti razinu stresa i pritiska koji osjećate na poslu
  • Razumijevanje temeljnih razlika između produktivnosti i prezauzetosti i kako prepoznati vlastite neproduktivne misli i ideje koje se često znaju sakriti pod maskom “produktivnosti”
  • Naučiti vas kako se odnositi prema nelagodnim emocijama bez da ih potiskujete ili izbjegavate, a da ipak budete sposobni kontrolirati ih i upravljati s njima (ako malo bolje promislite, stres ne znači ništa drugo nego prisutnost jedne ili više nelagodnih emocija u vašem tijelu)
  • Upoznati vas sa raznim alatima i vježbama za upravljanje stresom i pritiskom na poslu

 

 

Kratki sadržaj treninga:

Napomena:

Navedeno predstavlja generalni presjek programa. Obzirom da je u pitanju In House trening iz programa se izdvajaju samo oni aspekti koje prethodno utvrdimo zajedničkim dogovorom.

 

Razumijevanje stresa i mitova o stresu – Što je stres i na koje načine nastaje? ♦ Koji su najčešći mitovi o stresu, kako su nastali i zašto je važno prestati “vjerovati” u njih? ♦ Kako naučiti čitati poruke koje vam stres donosi? ♦ Zašto briga i zabrinutost nisu očitovanje ljubavi i odgovornosti već predstavljaju nešto sasvim drugo? ♦ Zašto smanjenje aktivnosti za koje smatrate da vam uzrokuju stres nije dobro rješenje već to može imati sasvim suprotan učinak? ♦ Što je to “krivulja stresa” i zašto je važna kada je u pitanju učinkovito upravljanje stresom? ♦ Zašto je nemoguće postići “Work-Life Ballance” i što učiniti umjesto toga?

 

Alati i metode za smanjenje i otpuštanje stresa i pritiska – Upoznavanje sa metodom “MIND-BODY RECONNECTION™” – metoda za povezivanje sa svojim tijelom i porukama koje nam svakodnevno šalje (a naročito u trenucima rastresenosti i snažnog pritiska i stresa) ♦ Upoznavanje s procesom “KOJI FILM GLEDAM?” (mentalna vježba koja služi otkrivanju vlastitih okidača za stres) ♦ Upoznavanje sa metodom “TT SINERGIJA BIZ™” (iznimno praktičan alat koji služi za instant otpuštanje stresa i pritiska i može se koristiti bilo kada i bilo gdje) ♦ Upoznavanje procesa “HOT SEAT” (sveobuhvatni proces koji nam pomaže objektivno sagledati sve čimbenike u našoj okolini za koje – uglavnom nesvjesno – vjerujemo da nam stvaraju stres i pritisak)

 

Učinkovite strategije za smanjenje stresa na poslu – Važnost vođenja “NOT TO DO” liste i kako je učinkovito voditi ♦ Kako postaviti “STRESS FREE” ciljeve i uvesti veću jasnoću u razmišljanje? ♦ Kako učinkovito postaviti prioritetne zadatke i držati se svojih prioriteta? ♦ Kako komunicirati na poslu sa što većim učinkom, a sa što manje stresa i konflikta? ♦

 

Emocionalna inteligencija i upravljanje stresom – Važnost svjesnosti vlastitih emocija kao snažan temelj za učinkovito upravljanje stresom ♦ Kako na dnevnoj bazi razvijati emocionalnu inteligenciju, a bez da morate izdvajati posebno vrijeme u tu svrhu? ♦ Kako postati agilniji i prilagodljiviji koristeći postojeće resurse koje imate? ♦ Što znači “emocionalna adaptabilnost”, zašto igra važnu ulogu kod učinkovitog upravljanja stresom i kako je razviti?

 

Treneri:

 

Tomislav Tomić i Lara Ivaniš

 

Način održavanja treninga:

 

Basic verzija

(trajanje = 4 sata)

Ova opcija prikladna je za tvrtke ili organizacije koje za svoje zaposlenike ili članove žele organizirati poludnevni trening na temu upravljanja stresom uzimajući u obzir najčešće izazove u svakodnevnom poslovanju. Obzirom na ograničeno vrijeme, na treningu se fokusiramo primarno na stavke koje definiramo prethodnim dogovorom.

 

Optimum verzija

(trajanje = 3 sata osnovni trening + 4 tjedna po 2 sata follow-up susreti)

Optimum verzija sastoji se od osnovnog treninga na temu upravljanja stresom u trajanju od cca 3 sata na kojem se fokusiramo na konkretne izazove u poslovanju koje definiramo prethodnim dogovorom. Polaznici dobiju jasno postavljene ciljeve i plan vježbanja za sljedećih cca tjedan dana kada slijedi prvi follow-up susret u trajanju od 2 sata. Na follow up susretu prvih sat vremena raspravlja se o primjeni naučenih pristupa i tehnika kao i najčešćim izazovima prilikom primjene. Sljedećih sat vremena učimo nove pristupe i metode i postavljamo nove ciljeve za polaznike do novog follow-up susreta.

Optimum verzija u sebi uključuje osnovni trening (3 sata) i 4 follow-up susreta u trajanju po 2 sata (follow up uglavnom se održavaju jednom tjedno).

 

Super optimum verzija

(trajanje = 3 sata osnovni trening + 6 tjedana po 2 sata follow-up susreti)

Super optimum verzija održava se na isti način kao i Optimum verzija. Jedina je razlika u broju follow-up susreta.

 

“Tailor Made” verzija

Ako niti jedan od ponuđenih načina održavanja treninga ne odgovara Vašim potrebama voljni smo zajedno s Vama stvoriti jedinstveni trening program za Vašu tvrtku ili organizaciju.

 

 

 

POŠALJITE SVOJ UPIT / UGOVORITE INFO SASTANAK

 

Želite li saznati više informacija o tome na koji naša zajednička suradnja može doprinijeti uspjehu vaše tvrtke ili organizacije, molimo da ispunite obrazac u nastavku i pošaljete nam Vaš upit.

 

Kontakt